REKLAMA
Boršč
Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 5 kus cvikla
- 1⁄2 kg hovädzie mäso
- 1 kus žltá cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 kus paradajka
- 2 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 20 g zeler
- 60 g biela kapusta
- 3 kus zemiak
- olivový olej
- 180 ml kyslá smotana
Na dochutenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- petržlen
- čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Hovädzie mäso a zeleninu (okrem cvikle) si pokrájame na kúsky a dáme do hrnca. Túto zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Necháme variť pod pokrievkou.
2. Krok
Na panvicu si dáme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak. Takto upečenú ju pridáme k polievke. Predvarenú cviklu si nakrájame na kocky a taktiež vložíme do polievky.
3. Krok
Znížime stupeň varenia a pripravíme si pochúťkovú smotanu. Tú vlejeme do polievky a už iba krátko zohrievame. Lyžicu smotany môžeme dať priamo do naservírovaného ruského boršču v tanieri. Ozdobíme čerstvými bylinkami a môžeme podávať.