Bravčová krkovička na šťave
Pečená bravčová krkovička na vlastnej šťave
Ingrediencie
- 700 g bravčovej krkovičky
- 2 menšie cibule
- 5 strúčikov cesnak
- korenie na mäso
- podľa chuti soľ a čierne korenie
- mletá červená paprika
- olej
- trochu kečup
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme mäso, ktoré nakrájame na približne rovnaké kusy. Následne ho vložíme na plech na pečenie, ktorý sme vymastili olejom. Potom k mäsu pridáme cibuľu, ktorú môžeme pokojne nakrájať na väčšie pásy.
Potom pridávame všetky koreniny podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, korenie na mäso). Pridáme zopár lyžíc kečupu (približne 2 až 3 polievkové lyžice). Ak máte radi štipľavé, skvele sa hodí pikantný kečup alebo ku klasickému primiešajte aj štipľavú čili omáčku.
Mäso na záver polejeme olejom a na zmes ingrediencií prelisujeme strúčiky cesnaku. Všetko dobre zamiešame, aby sa koreniny, cesnak a olej dostali všade a mäso bolo zo všetkých strán ochutené. Trošku podlejeme vodou.
Celá jednoduchá príprava je hotová. Plech prikryjeme alobalom. Mäso môžeme vložiť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne hodinu. Dobrú chuť!