REKLAMA
Bravčová krkovička s kapustou a knedľou
Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso:
- 1 kg bravčová krkovička
- 1 ks Cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- mletá rasca
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Kapusta:
- 1 kg kyslá kapusta
- 2 ks Cibuľa
- 100 g slanina
- kryštálový cukor
- bravčová masť
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčovú krkovičku necháme v celku a osolíme ju.
2. Krok
Krkovičku preložíme do pekáča, okoreníme a posypeme cibuľou a cesnakom.
3. Krok
Podlejeme ju vodou, zakryjeme pokrievkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 90 minút.
4. Krok
Medzitým si pripravíme kapustu.
5. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Na bravčovej masti ju opražíme. Pridáme tiež slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme kapustu a krátko ju opečieme.
6. Krok
Kapustu podlejeme vodou, osolíme ju a ocukríme. Podusíme ju do mäkka.