Zdroj: hanbr from Getty Images
Bravčová panenka s paprikovou omáčkou
Toto jedlo je klasikou českej kuchyne, ktorá sa nikdy neomrzí a vždy poteší. Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Papriková omáčka dodá mäsu tú správnu chuť a sviečková bude vďaka nej krásne šťavnatá.
Ingrediencie
- 4 ks Bravčová panenka
- 2 Lyžice maslo
- soľ
- Mleté korenie
- 1 Lyžice múka
- 1⁄2 l Hovädzí vývar
- 1 Lyžica Hladká horčica
- 150 ml Smotana na varenie
- 1 Lyžica Zelené korenie
- 2 Lyžice brandy
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr stehná očistite, osoľte a opeprite z oboch strán. Nezabudnite, že soľ a korenie sú kľúčom k lahodnej chuti mäsa, preto nimi nešetrite.
Na panvici rozpustite maslo a mäso opečte z oboch strán.
Keď je mäso pekne prepečené, vyberte ho z panvice a odložte bokom. Do panvice, v ktorej sa mäso opekalo, pridajte múku a miešajte, aby sa vytvorila svetlá zápražka.
Potom postupne prilievajte vývar a miešajte, aby sa omáčka nezrazila. Nezabudnite pridať trochu obyčajnej horčice, ktorá dodá omáčke štipľavú chuť.
Potom vmiešajte smotanu na varenie, zelené korenie a brandy. Omáčku môžete podľa chuti dochutiť soľou a korením.
Mäso vložte späť do omáčky a nechajte ho dusiť na miernom ohni približne 10 - 15 minút, aby mäso nasiaklo chuťou omáčky.