REKLAMA
Bravčová panenka s pažitkovým maslom a zemiakovými röstami
Mäso jemne opečené so zemiakmi, ktoré sú nastrúhané a opečené a na záver dávame pažítkové maslo
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 450 g bravčová panenka
- 500 g uvarené zemiaky v šupke
- 50 g maslo
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítka
- jarná cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Pripravíme si ingrediencie. Bravčovú panenku pekne očistíme, až máme pekne čisté mäso.
2. Krok
Panenku si nakrájame na medailónky.
3. Krok
Do misky si dáme olej, korenie, trošku soli, a necháme chvíľku postáť.
4. Krok
Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na drobno nakrájame cibuľku.
5. Krok
Zemiaky opečieme na opečenej cibuľke a dáme trošku soli. Opečieme tak, aby mali chrumkavú krustu.
6. Krok
Opečieme aj panenku na oleji a dáme nachvíľu 5 minút pod alobal.
7. Krok
Nakoniec si nachystáme pažítkové maslo. Zmiešame maslo, soľ a nakrájanú pažítku.
8. Krok
Môžeme servírovať. Zemiaky panenku a maslo. Nech sa jedlo vydarí.
Určite vyskúšam.