:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ljFEnLMVfPpazLhL3ocZ/6183d28dd96b1e4c6decbcee574f4d.jpeg)
Bravčová panenka v rúre
Štavnatá a jemná bravčová panenka pečená v rúre s bylinkami.
Ingrediencie
- 1.3 kg bravčová panenka
- 4 pl soľ
- 11⁄2 kl mleté čierne korenie
- 1 kl cesnakový prášok
- 1⁄2 kl hrubozrnná soľ
- 1 šálka kurací vývar
- 6 ks šalviové listy
- 3 ks vetvičky čerstvého tymiánu
- 3 ks vetvičky čerstvého rozmarínu
- rastlinný olej
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravíme slaný nálev. Do misky nalejeme vodu a nasypeme soľ. Vložíme do nej bravčovú panenku, tak aby bola celá ponorená. Takto pripravenú bravčovú panenku necháme odpočívať 4 hodiny v chladničke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ljFEnLMVfPpazLhL3ocZ/17354f6f170aa7c739f0d79eab65ee.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po 4 hodinách zapneme trúbu a necháme ju vyhriať na 200°C.
Mäso poriadne osušíme a nožíkom do neho urobíme niekoľko zárezov z každej strany.
Z každej strany ho tiež posypeme mletým korením a cesnakovým práškom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ljFEnLMVfPpazLhL3ocZ/db565c3cc941f1eb69751efec079b3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dno zapekacej misy vymastíme olejom a vložíme do nej bravčovú panenku, ktorú opečieme zo všetkých strán, po 2 minúty.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ljFEnLMVfPpazLhL3ocZ/fe564a22c74cd88866bcfb6ad9489b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď sa nám bravčová panenka zatiahla zo všetkých strán, podlejeme ju trochou oleja a kuracím vývarom. Taktiež pridáme do zapekacej misy bylinky - šalviu, tymián a rozmarín. Môžu byť surové alebo sušené. Takto pripravené mäso pečieme v rúre 15 minút a obrátime ho na druhú stranu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ljFEnLMVfPpazLhL3ocZ/5a5a201efe69c4fd7d4c8bfc5f88ad.jpeg)
Zdroj: Youtube
TIP: Po upečení necháme bravčovú panenku chvíľu odpočívať a až potom ju servírujeme.