REKLAMA
Bravčová panenka v schwarzvaldskej šunke s domácimi hranolkami
Niečo výborné na neďeľný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus bravčová panenka
- 100 g schwarzwaldská šunka
- soľ
- mleté čierne korenie
- rozmarín
- 500 g zemiak
- repkový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
Panenku dobre očistíme a nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme a okoreníme. Porcie panenky obalíme do šunky. S prudka opečieme na rozpálenom tuku,preložíme do pekáča a vylejeme tam výpek s panvice. V rúre pečieme asi 15 minút a potom necháme mäso odpočívať. Zemiaky si očistíme a nakrájame na hranolky, dôkladne osušíme. Snažíme v dostatočnom množstve tuku, po vybratí z tuku ich osolíme. Môžeme podávať s ľubovoľnou omáčkou.