Bravčová plnená kapsa
Ak už bravčové, tak na tenko vyklepané karé plnené Slovenskými dobrotami!
Ingrediencie
- 400 bravčová panenka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pl horčica
- 150 g kyslej kapusty
- 1 červenú cibuľu
- 2 pl slnečnicového oleja
- 1 kvalitnú klobásku (kľudne aj štipľavú)
- 1 bryndzu
- múka
- vajíčko a strúhanku na trojobal
- slnečnicový olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Z bravčového karé narežeme hrubšie rezne, ktoré ešte pozdĺžne narežeme a otvoríme tak, aby sme dostali čo najväčšiu plochu. Rezne naklepeme na tenko, osolíme, okoreníme z oboch strán a môžeme aj potrieť tenkou vrstvou horčice V hrnci si na troche oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Po 5 minútach pridáme kyslú kapustu bez nálevu a na malé kúsky nakrájanú klobásu. Restujeme cca 10 minút. Na predpripravené bravčové rezne dáme po 1 veľkej lyžici kapustovej zmesi a na to nadrobíme kúsky bryndze (množstvo podľa vašej chuti). Rezeň preložíme na polovicu a okraje zľahka zaklepeme tĺčikom na mäso do seba Kapsy obalíme v trojobale a vypražíme na dostatočnom množstve rozohriateho slnečnicového oleja (najprv prudko opečieme obe strany a potom už len na malom plameni necháme piecť). Podávame so zemiakovou kašou (a kto má rád kyslú kapustu, môže si dať viac orestovanej kapusty ako malú prílohu).