Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové karé na slanine
Tento recept na bravčové karé na slanine je ideálny ako hlavné jedlo na rodinné stretnutie alebo sviatok.
Ingrediencie
- 1 kg bravčové karé
- 10 plátkov slaniny
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 pl dijonskej horčice
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 1⁄2 lyžičky tymianu
- 1⁄2 lyžičky rozmarínu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové karé nakrájajte na rovnako hrubé plátky. Každý kúsok osoľte, okoreňte a potrite dijonskou horčicou.
Na panvici rozpáľte olivový olej a opečte bravčové karé z obidvoch strán. Opečené kúsky bravčového mäsa preložte do pekáča.
Na rovnakej panvici opečte plátky slaniny. Opečenú slaninu položte na bravčové karé.
Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájajte na menšie kúsky a spolu s nasekaným cesnakom orestujte na panvici.
Orestovanú zeleninu vložte medzi a okolo mäsa, pridajte tymián a rozmarín, podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Pekáč prikryte a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Takto pripravené bravčové karé pečte asi 1 hodinu, alebo kým nie je úplne mäkké.