REKLAMA
Bravčové kocky na zelenine
Omáčka je chutná a môžeme uvariť z hocijakého mäska.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks väčšia cibuľa
- 920 g bravčové pleco
- 1 ks petržlen
- 1 ks mrkva
- 110 g zeler
- 400 ml voda
- 150 g syr feta
- 300 ml smotana na varenie
- 200 ml mlieko
- 150 g hrach zelený
- 10 g cesnak
- 30 g múka hladká špaldová
- 40 ml šťava z citróna
- soľ
- kurkuma
- olej
- borievky
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na troške oleja osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
2. Krok
Pridáme na kocky nakrájané mäso ,osmahneme,pridáme koreniny a pomaly za občasného podlievania, miešania dusíme pod pokrievkou 😉.
3. Krok
Mrkvu,petržlen,zeler očistíme ,nastrúhame a pridáme k mäsku, znova dusíme až do zmäknutia. Pred koncom pridáme hrášok, môže byť mrazený,,pozor aby sa nerozvaril a v mlieku,smotane rozmiešanú múku ktorou zahustíme omáčku.
4. Krok
Dochutíme nakoniec citrónovou šťavou.
5. Krok
Podávame s knedľou.
6. Krok
Dobrú chuť 😊