REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bravčové mäso na čínsky spôsob
Šťavnaté bravčové mäsko na čínsky spôsob v sladkokyslej omáčke, ktoré dokonale padne k varenej tarhoni alebo ryži.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 3 kus Papriky
- 1 kus červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g sójovej omáčky
- 2 Lyžice ryžového vínka
- 2 Lyžice cukru
- 2 Lyžice Kukuričného škrobu
- olej na opekanie
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Mäso si nakrájame na menšie kocky a ochutíme soľou a korením. Potom ho obalíme v kukuričnom škrobu.
2. Krok
Potom mäso na panvici orestujeme do zlatista, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme ďalších pár minút.
3. Krok
K mäsu pridáme na kúsky nakrájané papriky, sójovú omáčku, cukor a ryžové víno. Všetky tieto ingrediencie spolu premiešame a dusíme približne 15 - 20 minút.
4. Krok
Ak chcete mať omáčku hustejšiu, pridajte trochu vody zmiešanej s kukuričným škrobom.