Zdroj: papin from Getty Images
Bravčové mäso na paprike
Chutné a pomerne rýchlo pripravené bravčové mäso na paprike, ktoré chutí celej rodine.
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa
- 1 kus veľká cibuľa
- 1 kus veľká paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl mletého sladkej papriky
- 2 pl oleja
- soľ a korenie
- trochu vody alebo vývaru
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájajte na menšie kocky a posypte soľou a korením. Urobte to hneď na začiatku, aby mäso malo dostatok času na to, aby nasalo všetky chute.
Cibuľu nakrájajte na kocky a osmažte na panvici s trochou oleja až do zlatista. Tento krok je dôležitý pre vytvorenie plnej chuti tohto jedla.
Pridajte mäso a orestujte ho z každej strany.
Pridajte nakrájanú papriku a mletú papriku, zmiešajte so zvyškom surovín na panvici. Je dobré nechať mäso chvíľu dusiť s paprikou.
Zalejte trochou vody alebo vývaru a nechajte pod pokrievkou dusiť približne 40 minút. Ak máte doma hrniec na pomalé varenie, môžete ho použiť.
Počas dusenia mäsa pravidelne kontrolujte hladinu tekutiny v hrnci a ak je potrebné, prilejte viac vody alebo vývaru.