REKLAMA
Zdroj: FB- Čo jeme doma
Bravčové mäso s hlávkovou kapustou
Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 800 g bravčové pliecko
- 2 pl bravčová masť
- 2 kl korenia na pečené mäso
- 1 čajová lyžička soľ
- voda na podlievanie
- na potretie olej
Na kapustu
- 600 g kvasenej kapusty
- 1 Cibuľa
- 2 PL kryštálový cukor
- 1 pl masti
- korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme mäso, umyjeme a osušíme. Celé mäso v kuse osolíme, okoreníme a vložíme na pekáč spolu s rozpustenou masťou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vložíme do rúry.
2. Krok
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi hodinu a štvrť, podľa potreby môžeme doliať vodu. Potom mäso odokryjeme a necháme do chrumkava zapiecť, asi tak 15-20 minút.
3. Krok
Na kapustu si dáme orestovať do sklovita pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, podľa potreby osolíme, osladíme, podľa potreby osolíme a okoreníme. Necháme dusiť do mäkka.
4. Krok
Ideálne podávame s parenou knedľou, dobrú chuť.