Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne
12. 1. 2022
6 min. čítania
Zdroj: pixabay.com
Bravčové na prírodno – to je stávka na istotu, ktorá nikdy nesklame. Vyber si z našej zbierky receptov výdatný tip na všedný aj slávnostný obed.
Krátky prehľad:
Žiadne zdĺhavé obaľovanie bravčových rezňov. Aj bravčové na prírodno môže chutiť zakaždým inak. So správnymi ingredienciami, z jedného hrnca alebo plechu – také sú nasledujúce recepty z bravčového mäsa, v ktorých naplno vyniká výrazná mäsová chuť.
🍛Vynikajúce mäso na šťave – výborné recepty
Toto bravčové na šťave sa krásne rozplýva na jazyku! Výdatná šťava s pomodoro základom ešte viac zvýrazňuje jeho chuť. Výborné s ryžou, knedľou alebo cestovinami.
Do pozornosti dávame aj bravčové na prírodno so šampiňónmi a smotanou – určite si pochutí naozaj každý.
Bravčové mäso na šampiňónoch smotane
Bravčové karé na šampiňónoch na smotane. Večera hotová za 20 minút.
Máme radi jednoduché veci, ktoré prekvapia výsledkom. Bravčové plece na šťave s hríbami patrí k receptom, ktoré majú svoje stabilné miesto v mnohých slovenských kuchyniach.
Bravčové plece na šťave
Tento recept je nenáročný na prípravu a môže sa podávať s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Taká klasika, ako bravčová panenka s horčicovou omáčkou, patrí k povinnej receptovej výbave.
Najlepšia bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.
Bravčová panenka na hubovej omáčke
Výborná pečená bravčová panenka na hubovej omáčke so smotanou, horčicou a šampiónmi.
Krkovička na cibuli je perfektné šťavnatá a jej príprava priam expresne rýchla.
Do našej výberovky sa dostal aj chutný recept na bravčové mäso na hríboch.
Chutná bravčová panenka na šťave si už získala množstvo priaznivcov.
Bravčová panenka na šťave
Šťavnatá bravčová panenka na šťave so zeleninou a posypaná gyrosovým korením.
Bravčová panenka v slaninke
Výborná a šťavnatá panenka obalená v slanine. Podávať ju môžete so zemiakovou kašou a červenou cibuľou.
Páni, pripravte sa! Tento recept na bravčový tokáň je mimoriadne chuťovo intenzívny.
Precízne spracovaný recept a komplet zoznam ingrediencií – to je polovica úspechu dobrého a chutného varenia. Toto bravčové karé s omáčkou je skutočne vynikajúce!
Prečítaj si tiež
Bravčová krkovička na obed – Výborné recepty do každej rodiny
Krkovička je fantasticky tvárny druh bravčoviny. Recepty z bravčovej krkovičky sú vždy šťavnaté, plné chuti a potešia každého milovníka poctivého mäsa. Medzi top recepty patrí pečená krkovička, marinovaná krkovička, aj krkovička na cibuli či šampiňónoch. Ako tieto recepty pripraviť? Nech sa páči – všetky sú tu na jednom mieste!
Prečítaj si tiež
Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách
Bravčová panenka je obľúbený kus mäsa, ktorý sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Niektoré recepty z bravčovej panenky sú prekvapivo rýchle, ďalšie sa zase výborne hodia aj na slávnostnejší obed. Ako pripraviť šťavnatú a jemnú bravčovú panenku? Do našej výberovky sa dostali tie najlepšie recepty a chutné kombinácie.
⭐Bravčové na prírodno jednoducho a rýchlo
K dobrému obedu niekedy netreba veľa. Stačí iba na panvici orestovať bravčové medailónky, pridať cuketové kolieska a pripraviť si k tomu zeleninovú prílohu.
Bravčová panenka s cuketou a zeleninou
Bravčová panenka na prírodno s opečenou cuketou a zeleninovým šalátom
Poznáme spôsob, ako si bravčová panenka dokáže pri pečení zachovať svoju šťavnatosť a jemnú štruktúru! Do polhodiny je na tanieri výborná bravčovina.
Rýchly recept na bravčové mäso s pórom – postačí síce len pár surovín, ale tá výsledná chuť je delikátna.
Bravčové plátky vložíme do marinády podľa nasledujúceho receptu. Odporúčame inšpirovať sa aj receptom na prípravu ryže. Výsledkom je chutné jedlo, ktoré poteší náročné jazýčky.
A teraz trošku zelenej energie a citu pre detail. Plátky bravčového karé necháme marinovať v cesnakovo-bylinkovej marináde. Ako príloha sa hodí jemné hráškovo-zemiakové pyré. Aj takto môže vyzerať recept, ktorý je favoritom pre najbližší nedeľný obed!
Spojenie bravčového mäsa, cibule a papriky nemôže nikdy sklamať. Poznáš tip, ako sa vyhnúť zhorknutiu mletej červenej papriky? Po pridaní do hrnca, hrniec na chvíľu stiahni bokom „z plameňa“, dôkladne papriku rozmiešaj, mäso jemne podlej, nechaj chvíľu prehriať a podusiť.
Ak sa povie, že na stole pristál tanier s pečenou panenkou a zemiakmi, iba málokto odolá.
Máme tip na rýchly a chutný obed! Jednoduchá bravčová panenka na prírodno podávaná s ryžou bude hotová už do trištvrte hodinky.
Šťavnatá bravčovina, cesnak, pivo, med, rozmarín, sójová omáčka – to znie ako skvelá spoločnosť, ktorej to spolu bude dobre ladiť.
Prečítaj si tiež
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme
Koľko receptov na bravčové karé poznáš? Táto bravčovina má v slovenských kuchyniach široké využitie, aj napriek tomu, že je karé považované za suchšie mäso. Čo dnes uvariť na obed? Bravčové karé na prírodno, s omáčkou, plnené alebo to bude klasika v podobe rezňov?
Prečítaj si tiež
Ako pripraviť šťavnaté fašírky? Tieto tipy a nápady sa postarajú dokonalý obed
Fašírky. Koľko rôznych druhov ste už ochutnali? Najchutnejšia spomienka sú šťavnaté fašírky v rúre od starej mamy, ale milujete aj nadýchané fašírky od svokry, ktoré sú krehké vo vnútri a chrumkavé zvonka...
👩🍳Bravčové mäso – tradičné jedlá aj nové nápady
Čo sa stane, keď sa v jednom pekáči spolu stretnú bravčové rezne, slanina, cibuľka a smotana na šľahanie? Bez veľkej námahy vznikne sýty obed z jedného plechu, ku ktorému sa výborne chodia zemiakové prílohy.
Tento recept na pečenú krkovičku vcelku sa stane obľúbencom každého milovníka mäsa. Zmes chuťovo intenzívnych korenín a byliniek správne dopĺňa poctivú bravčovinu. Tak isto je skvelá krkovička na cibuli.
Pečená krkovička vcelku
Kus šťavnatého, výborného mäska. Vyskúšajte recept na vynikajúcu krkovičku na šťave. Originálny a jednoduchý recept na pečenú krkovičku, ktorú si môžete rozkrájať aj na plátky.
Ak už máš odskúšané všetky tradičné recepty na bravčové rezne na prírodno, nechaj sa nahovoriť na tento zaujímavý počin. Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou vyzerá už na prvý pohľad fantasticky.
Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou
Bravčová panenka opečená do ružova so smotanovo-slivkovou omáčkou
Niekedy stačí malá zmena, ktorá sa postará o veľký výsledok. Jednoduchý recept na plnené bravčové karé zvládneš aj popri všetkých rodinných či pracovných povinnostiach.
Opäť nie veľmi známy recept, ktorý je však veľmi chutný. Ide o chutné hamburské bravčové stehno.
Domáce bratislavské pliecko
Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.
Bravčové na prírodno s hráškom, kukuricou alebo zelenými fazuľkami? Tentokrát to bude bravčové mäso s hráškom, ktoré milujú aj deti.
Bravčové mäso s kyslou hlávkovou kapustou má tie správne chute výdatného domáceho jedla.
Potrebuješ, aby sa obed pripravil tak trochu „sám“? Pečené bravčové kúsky veľa nepozornosti nepotrebujú. Pečú sa dochutené, prekryté pod alobalom a najlepšie chutia so zemiakovým pyré.
Bravčové výpečky
Bravčové výpečky sú jednoduché a variabilné jedlo a aj preto ho tak veľmi rada pripravujem.
Ak máš rád mäso šmrncnuté kúskom exotiky, opusti na chvíľu tradičné chute. Čo myslíš, nájde si bravčové soté s ananásom u vás doma svojich verných fanúšikov?
Čo tak skúsiť pravý maďarský bravčový guláš? Každý si na ňom pochutí.
Ďalšiu dávku receptov a inšpirácie nájdeš v kategórii Mäsité jedlá na Tastelist.sk