REKLAMA
Bravčové mäso s horčicovou omáčkou
Recept na bravčové mäso s horčicovou omáčkou, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g bravčového mäsa
- 2 Lyžice horčice
- 3 Lyžice rastlinného oleja
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Každý kus osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Necháme odležať asi 30 minút.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a mäso z oboch strán opečieme do zlatista.
3. Krok
Cibuľu pokrájame na jemno a pridáme na panvicu k mäsu. Pridáme aj pretlačený cesnak. Všetko spolu orestujeme, kým cibuľa nie sklovitá.
4. Krok
Potom mäso podlejeme vodou, pridáme smotanu na varenie a premiešame. Osolíme, okoreníme a necháme pod pokrievkou dusiť asi 20 minút.
5. Krok
Podávame s obľúbenou prílohou napríklad ryžou alebo zemiakovou kašou.