REKLAMA
Zdroj: GMVozd from Getty Images Signature
Bravčový guláš s chlebom
Tradičný bravčový guláš, ktorý najlepšie chutí s chlebom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 2 kus stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 kus stredné mrkvy
- 2 kus Papriky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 pl sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl oleja
- 1 pl masla
- Chlieb na podávanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme všetky ingrediencie. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku posekáme.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a maslo, pridáme naň mäso a cibuľu s cesnakom. Restujeme približne 10 minút, až kým sa mäso nezatiahne a cibuľa nebude zlatistá.
3. Krok
Potom pridáme papriku, mrkvu, sladkú papriku, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame a necháme dusiť ďalších 10 minút.
4. Krok
Nakoniec pridáme hovädzí vývar, privrieme pokrievkou a necháme variť približne hodinu a pol, kým mäso nebude úplne mäkké. Pri tomto kroku je dôležité občas zamiešať, aby sa nám guláš nepripálil. Súčasne podľa potreby pridávame vody.
5. Krok
Guláš podávame horúci s chlebom.