Zdroj: PingPongCat from Getty Images
Bravčový guláš s knedlíkom
Recept na perfektný bravčový guláš s knedlíkom, ktorý patrí medzi tradičné české jedlá ale je veľmi obľúbené aj na Slovensku.
Ingrediencie
- 1 kg bravčové mäso
- 2 ks cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks papriky
- 200 ml červené víno
- 1 l vývaru
- 2 Lyžice mletá paprika
- soľ a korenie
- 2 Lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso nakrájajte na malé kúsky a osoľte. V hrnci rozpáľte olej a mäso opečte do zlatista. Mäso vyberte a odložte.
Na tuku, ktorý zostal po mäse, orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridajte pretlačený cesnak a nakrájanú papriku. Všetko spolu varíme pokiaľ nie je zelenina mäkká.
Potom pridajte mäso späť do hrnca, posypte paprikou a orestujte. Po chvíľke prilejte víno do gulášu a pár minút ho povarte.
Potom guláš zalejte vývarom, dochuťte (ak je treba) a nechajte dusiť pod pokrievkou asi hodinu a pol. Guláš je hotový, keď je mäso mäkké a šťava hustá.
Hotový guláš podávame s knedlíkmi.