REKLAMA
Bravčový guláš zo stehna
Tradičný slovenský bravčový guláš, ktorý sa pripravuje zo stehna. Výborne chutí s chlebom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčové stehno
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks papriky
- 2 paradajka
- 2 Lyžice mletého sladkej papriky
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- soľ
- 2 Lyžice olej
- 11⁄2 l vývaru
- hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom. Potom pridáme mäso a opečieme ho do hneda.
3. Krok
Pridáme mletú papriku, čierne korenie a soľ, premiešame a necháme chvíľu dusiť.
4. Krok
Neskôr pridáme nakrájané papriky a rajčiny, guláš zalejeme vývarom a necháme ho na miernom ohni dusiť približne 2 hodiny.
5. Krok
Ak je guláš príliš riedky, zahustíme ho trochou múky rozmiešanej vo vode.