REKLAMA
Zdroj: Facebook
Bravčový perkelt na smotane s haluškami
Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg bravčového mäsa (pliecko)
- 1 biela cibuľa
- 1 šľahačka
- olej alebo masť
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 čl mletá paprika sladká (môže byť trochu štipľavej)
- 1 bobkový list
- 1 lyžička hladká múka
- 200 ml bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Olej alebo masť si dáme zohriať do hrnca a usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku do zlata.
2. Krok
Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a rovnomerne opražíme.
3. Krok
Pridáme soľ, korenie, sladkú (poprípade aj štipľavú papriku, bobkový list a miešame, kým mäsko nepustí šťavu. Aspoň 10-15 minút necháme mäso dusiť.
4. Krok
Potom pridáme postupne vývar, max po povrch mäsa. Zakryte pokrievkou a na menšom ohni duste do mäkka cca 40 minút.
5. Krok
Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, v ktorej sme si predtým zamiešali hladkú múku.
6. Krok
Povarte ešte aspoň 5 minút, dochuťte soľou, ak je to potrebné.
7. Krok
Podávame s haluškami, poprípade cestovinou. Dobrú chuť