Broskyňová torta
Chutná letná broskyňová torta z jemného piškótového cesta, na ktoré sa rozprestrie luxusný krém z broskýň a tvarohu. Záverečný vrch torty tvorí čerstvé broskyne. Sladká, svieža a čerstvo ovocná - ideálna torta na letné dni.
Ingrediencie
Na cesto:
- 200 g cukor kryštál
- 1 dcl voda
- 4 ks vajcia
- 1 dcl olej
- 200 g hladká múka
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks prášok do pečiva
Na krém:
- 500 g syr cottage cheese
- 6 ks broskýň
- 200 g smotana na šľahanie
- 70 g práškový cukor
- 2 ks vanilkový cukor
- želatína
Na ozdobenie:
- 4 broskyne
Najnovšie letáky
Postup
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom prilejeme olej s vodou a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Všetko premiešame.
Vzniknuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho v predhriatej rúre na 180°C po dobu 25-30 minút.
Príprava krému: Tvaroh zmiešame so smotanou na šľahanie, cukrom a vanilkovým cukrom. Zvlášť si namočíme želatínu do studenej vody. Kým želatína napučí, ošúpeme broskyne, odstránime kôstky a nakrájame ich na kúsky. Potom ich zmiešame s troškou cukru a pár minút povaríme. Želatínu najskôr rozpustíme na pare a potom pridáme do broskýň. K tejto zmesi pridáme tvarohovú hmotu a všetko dobre premiešame.
Na vychladnutý korpus nenesieme tvarohový krém. Na vrch poukladáme na plátky nakrájané broskyne. Potom celú tortu vložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny, aby krém pekne stuhol.