REKLAMA
Broskyňový koláč s čokoládou a drobenkou
Jednoduchý koláč na víkend. Ovocie, čokoláda i drobenka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 4 kus vajce
- 120 g hnedý cukor
- 100 g biely jogurt
- 200 g hladká múka
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
Ďalšie ingrediencie
- 1⁄2 kg broskyňa
- 60 g Horká čokoláda
Drobenka
- 60 g ovsené vločky
- 40 g mleté mandle
- 20 g hnedý cukor
- 20 g zmäknuté maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Šľaháme cca 10 minút. Zašľaháme biely jogurt. Následne preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na plech vymastený olejom a vysypaný múkou. Broskyne nakrájame na menšie kúsky a čokoládu nasekáme na drobno. Na cesto rozložíme broskyne a posypeme kúskami čokolády.
2. Krok
V miske si zmiešame ingrediencie na drobenku a posypeme ňou vrch koláča. Takto pripravený koláč pečieme pri teplote 180stupňov 30 minút.