Brownie cheesecake
Najlepší koláč aký ste jedli!
Ingrediencie
Suroviny na korpus
- 200 g čokoláda
- 100 g kryštálový cukor
- 4 kus vajce
- 3 Lyžice múka
Krém
- 1 hrnček šľahačka
- 1 pack mascarpone
- 1 pack tvaroh jemný
- 70 g práškový cukor
Slaný karamel
- 60 g kryštálový cukor
- 20 g voda
- 40 g šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci na miernom plameni si rozpustíme cukor s maslom, keď sa spoja pridáme čokoládu a čakáme kým sa roztopí. Potom ihneď odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmixujeme vajíčka a hladkú múku. Zmes dáme do formy ( priemer 24) vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180stupňov, 25 minút.
Šľahačku si vymixujeme do peny, pridáme mascarpone, tvaroh a cukor. Dáme do chladničky kým sa upečie a vychladne korpus. Potom na korpus vrstvíme dohladka. Dáme tuhnúť na cca 1 hodinku.
V malom hrnci si pripravíme slaný karamel tak, že dáme na mierny plameň rozpustiť vodu s cukrom. Varíme až kým zmes nezačne mierne hnednúť. Hneď vypneme nech nezhorkne. Pridáme v mikrovlnke zohriatu smotanu na šľahanie a miešame, kým sa suroviny nespoja ( bude to bublať, nezľaknite sa :)), pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame. Tu prišiel rad na soľ, dáme ozaj len štipku, dobre premiešame. Zmes nalejeme na vychladnutý koláč. Pracujeme veľmi rýchlo, aby sa karamel nezačal spájať s krémom. Dáme vychladnúť aspoň na 2 hodinky. Je to pracné, ale verte mi, oplatí sa! 💞🙋♀️