REKLAMA
Zdroj: Canva
Brusnicová omáčka
Svieža brusnicová omáčka, ktorá sa hodí k mäsu. V recepte sú použité sušené brusnice, avšak je možné použiť buď mrazené brusnice alebo brusnicový kompót.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g sušené brusnice
- 300 ml červené víno
- 2 pl hnedý cukor
- 1 pl maslo
- 1 kl zemiakový škrob
- 1 ks šťava z polovice citróna
- čierne mleté korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Do hrnca nasypeme cukor a počkáme, kým sa začne rozpúšťať.
2. Krok
Potom prilejeme červené víno a pridáme brusnice. Brusnice varíme na miernom plameni, kým zmäknú.
3. Krok
Keď sú brusnice už mäkké stiahneme ich z plynu, rozmixujeme a prepasírujeme.
4. Krok
Pridáme k ním citrónovú šťavu, trochu vína a opäť privedieme k varu.
5. Krok
Škrob zmiešame s trochou vody a pridáme k omáčke. Spolu varíme na miernom ohni približne 5 minút. Osolíme a ochutíme podľa potreby.
6. Krok
Nakoniec, keď je brusnicová omáčka hotová, pridáme k nej 1PL masla.