REKLAMA
Zdroj: Proformabooks Getty Images Pro
Bryndzová omáčka na cestoviny
Vynikajúca slovenská klasika - bryndzová omáčka na cestoviny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Omáčka
- 200 g bryndza
- 300 ml smotana na varenie
- 2 kus cesnak
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus maslo
- bylinky
Cestoviny
- 500 g cestoviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
1. Na panvici na mašle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, dokým nezačne meniť farbu. Následne pridáme pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame.
2. Krok
2. Pridáme bryndzu, ktorú rozmiešame so smotanou na varenie. Varíme na nízkej teplote, kým sa bryndza nerozpustí a výsledná omáčka nebude hladká. Nakoniec pridáme bylinky podľa chuti.
3. Krok
3. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na balení. Vodu neosolíme, bryndza je už sama o sebe dostatočne slaná.
4. Krok
4. Uvarené cestoviny scedíme a premiešame s bryndzovou omáčkou.