REKLAMA

Zdroj: Proformabooks Getty Images Pro

Bryndzová omáčka na cestoviny

Vynikajúca slovenská klasika - bryndzová omáčka na cestoviny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Omáčka

  • 200 g bryndza Pridané do
  • 300 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 kus cesnak Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus maslo Pridané do
  • bylinky Pridané do

Cestoviny

  • 500 g cestoviny Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

1. Na panvici na mašle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, dokým nezačne meniť farbu. Následne pridáme pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame.

2. Krok

2. Pridáme bryndzu, ktorú rozmiešame so smotanou na varenie. Varíme na nízkej teplote, kým sa bryndza nerozpustí a výsledná omáčka nebude hladká. Nakoniec pridáme bylinky podľa chuti.

3. Krok

3. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na balení. Vodu neosolíme, bryndza je už sama o sebe dostatočne slaná.

4. Krok

4. Uvarené cestoviny scedíme a premiešame s bryndzovou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov