REKLAMA

Bryndzové halušky s domácou slaninou

Bryndzové halušky s domácou slaninou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bryndza Pridané do
  • 1 kyslá smotana Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 112 pl maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4806 receptov

Mäsité jedlá

2237 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Zapekané

286 receptov

Raňajky

1463 receptov

Mascarpone

340 receptov

Omáčky

431 receptov