Bryndzové halušky so slaninou
Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!
Ingrediencie
- 1⁄2 kg zemiakov
- 100 ml studenej vody
- 21⁄2 soľ
- 350 g polohrubá múka
- 1 bryndzu
- 2 pl kyslej smotany
- 50 g údená slanina
Najnovšie letáky
Postup
Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom
Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto
Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky
Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy
Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu
Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí
Podávame s opraženou slaninou navrchu