REKLAMA

Bryndzové halušky so slaninou

Tradičné slovenské bryndzové halušky - ako sa robia u nás doma!

REKLAMA
Nezameniteľná bryndza má svoju sezónu! Recepty na chutné jedlá s bryndzou

Recept nájdeš v tomto článku

Nezameniteľná bryndza má svoju sezónu! Recepty na chutné jedlá s bryndzou

Ingrediencie

porcií
3
  • 12 kg zemiakov Pridané do
  • 100 ml studenej vody Pridané do
  • 212 soľ Pridané do
  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bryndzu Pridané do
  • 2 pl kyslej smotany Pridané do
  • 50 g údená slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na halušky

2. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Prepláchneme ich a dáme do úzkej vyššej nádoby, kde ich spolu s decom vody rozmixujeme ponorným mixérom

3. Krok

Rozmixované zemiaky premiestnime do veľkej misy, pridáme lyžičku soli a múku. Vareškou vymiešame haluškové cesto

4. Krok

Keď voda vrie, pridáme 1,5 lyžičky soli a začneme cez haluškové sitko pretláčať halušky

5. Krok

Nahádzané halušky priebežne premiešavame, aby sa nezlepili. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 5 minút povariť a scedíme ich do veľkej misy

6. Krok

Medzitým si popražíme na kocky nakrájanú slaninu

7. Krok

Do misy s haluškami vylejeme masť zo slaniny, pridáme celú bryndzu a 2 lyžice kyslej smotany a miešame kým sa všetko spolu nespojí

8. Krok

Podávame s opraženou slaninou navrchu

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov