REKLAMA

Zdroj: FB: mňami yummy

Bryndzové pirohy s cibuľkou a slaninou

Recept na bryndzové pirohy s cibuľkou a slaninou ako od babičky. Je to tradičné slovenské jedlo.

REKLAMA
Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Ingrediencie

porcií
4

Cesto:

  • 1 kg v šupke uvarené zemiaky Pridané do
  • 250 g hrubá múka Pridané do
  • soľ Pridané do

Plnka:

  • 500 g bryndze Pridané do
  • 2 ks väčšie vajcia Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do

Príloha:

  • 1 ks stredne veľka cibuľa Pridané do
  • 100 g slaniny Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame.

2. Krok

Pripravíme si plnku zmiešaním bryndze s vajcami.

3. Krok

Zo zemiakov, múky a soli vypracujeme nelepivé cesto.

4. Krok

Cesto rozvaľkáme a pomocou formičky na pirohy vykrajujeme kolieska.

5. Krok

Do stredu kolieska vložíme lyžičku plnky a kolieska zavrieme.

6. Krok

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli.

7. Krok

Keď začne vrieť, vložíme do nej pirohy.

8. Krok

Pirohy po vyplávaní na vrch vyberieme.

9. Krok

Cibuľu so slaninkou opražíme na panvici.

10. Krok

Pirohy servírujeme so smotanou, cibuľou a slaninkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov