REKLAMA
Zdroj: FB: mňami yummy
Bryndzové pirohy s cibuľkou a slaninou
Recept na bryndzové pirohy s cibuľkou a slaninou ako od babičky. Je to tradičné slovenské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto:
- 1 kg v šupke uvarené zemiaky
- 250 g hrubá múka
- soľ
Plnka:
- 500 g bryndze
- 2 ks väčšie vajcia
- Soľ podla chuti
Príloha:
- 1 ks stredne veľka cibuľa
- 100 g slaniny
- 2 pl masla
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame.
2. Krok
Pripravíme si plnku zmiešaním bryndze s vajcami.
3. Krok
Zo zemiakov, múky a soli vypracujeme nelepivé cesto.
4. Krok
Cesto rozvaľkáme a pomocou formičky na pirohy vykrajujeme kolieska.
5. Krok
Do stredu kolieska vložíme lyžičku plnky a kolieska zavrieme.
6. Krok
Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli.
7. Krok
Keď začne vrieť, vložíme do nej pirohy.
8. Krok
Pirohy po vyplávaní na vrch vyberieme.
9. Krok
Cibuľu so slaninkou opražíme na panvici.
10. Krok
Pirohy servírujeme so smotanou, cibuľou a slaninkou.