REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Bryndzový koláč so slaninou
Recept na najlepší bryndzový koláč so slaninou bez kysnutia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto:
- 250 g polohrubá múka
- 1⁄2 prášok do pečiva
- 1⁄2 kl soľ
- 180 ml kyslá smotana
- 1 ks vajce
Plnka:
- 125 g bryndza
- 100 g tavený syr v črievku
- 180 ml kyslá smotana
- 100 g slaniny
- kôpor
- Jarná cibulka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V mise vymiesime vláčne cesto z uvedených surovín.
2. Krok
Preložíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho.
3. Krok
Následne ho preložíme do okrúhlej vymastenej formy na pečenie.
4. Krok
Potom si pripravíme plnku. Bryndzu, tavený syr a kyslú smotanu spolu vymiešame.
5. Krok
Pridáme k nej kôpor a plnku natrieme na cesto.
6. Krok
Nakoniec bryndzový koláč posypeme nakrájanou slaninou.
7. Krok
Bryndzový koláč pečieme v rúre na 180°C zhruba 30 minút.