REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Bublanina s čerešňami
Recept na výbornú bublaninu s čerešňami. Táto sladká pochúťka je veľmi osviežujúca a dokonalá pre letné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 250 g hladká múka
- 3 ks vajcia
- 150 g cukru
- 150 ml mlieka
- 1 Lyžice prášku do pečiva
- 500 g čerstvých čerešní
- maslo na vymastenie
- práškový cukor
- vanilkový cukor
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Predhrejte trúbu na 180°C.
2. Krok
V malom hrnci rozpustite maslo alebo použite rastlinný sprej na vymastenie formy.
3. Krok
V miske zmiešajte hladkú múku s práškom do pečiva a soľou.
4. Krok
V inej miske vymiešajte vajcia s bielym cukrom do peny.
5. Krok
Pridajte postupne suché zložky do vaječnej hmoty a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.
6. Krok
Pridajte mlieko a miešajte, kým sa nevytvorí hustejšie cesto.
7. Krok
Čerešne rozpoľte a poukladajte na
8. Krok
Premiešajte cesto a vylejte do pripravenej formy.
9. Krok
Pečte 30 - 40 minút alebo kým nebude bublanina zlatistá.
10. Krok
Potom vyberte bublaninu z trúby a nechajte ju vychladnúť.
11. Krok
Posypte práškovým cukrom a podávajte.