REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IzgF3S6jl2t9oElNtv5G/817c71b69a166fe51a4b1c44fe297c.jpeg)
Bublanina so skyrom
Vláčna bublanina, plná bielkovín
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 vajíčka Lyžice oleja dala som olej z vlašských orechov
- ktorý obsahuje veľa omega mastných kyselín
- 2⁄3 alebo polohrubej pšeničnej múky špaldovej
- 1⁄3 pohára ovsenej múky
- 2 lyžičky sódy bicarbóny a špitka soli
- 2⁄3 pohára trstinového cukru
- 450 g hustého jogurtu SKYR čistý ale aj kľudne ochutený
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny (nestrácame čas s oddeľovaním žĺtok a bielok), pridáme múku, jogurt, olej, sódu bicarbónu. Dobre zmiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
2. Krok
Zvyknem vysypať kokosovou múčkou. Alebo môžete len použiť papier na pečenie a nevymazávať plech.
3. Krok
Pokladieme na husto ovocie, veľmi sa mi v poslednej dobe žiadajú ríbezle, mám v mraziaku mix červených aj čiernych.
4. Krok
Ak dávate mrazené ovocie, tak je nutné ho rozmraziť a nechať odkapkať na sitku. Aby sa vám veľmi nerozmočil koláč.
5. Krok
Pečieme asi 35 minút na 180 stupňoch, do zlatista.