REKLAMA
Búchané zemiaky

Búchané zemiaky

Príprava býchaných zemiakov je tak jednoduchá a napriek tomu z nich vyčarujete luxusnú prílohu, alebo skvelú večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 ks veľký zemiak Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • bylinky napríklad bazalka rozmarín tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Do roztopenej bravčovej masti roztlačíme cesnak, bylinky podľa chuti (napríklad bazalku, rozmarín, tymián) a všetko spolu vymiešame.

2. Krok

Uvarené zemiaky poukladáme na dosku alebo rovno na plech a pomocou dna pohára ich mierne roztlačíme.

Búchané zemiaky - krok prípravy 1
3. Krok

Poriadne ich potrieme ochutenou masťou a posolíme.

Búchané zemiaky - krok prípravy 1
4. Krok

Takto pripravené búchané zemiaky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Búchané zemiaky - krok prípravy 1
5. Krok

Búchané zemiaky s obľubou servírujem s kyslou smotanou k cuketovým kolieskam s mletým mäsom. Recept nájdete v mojom profile. Dobrú chuť!

Búchané zemiaky - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4781 receptov

Kuracie mäso

782 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1447 receptov

Večera

4492 receptov