Zdroj: Yuliya Furman from Canva
Bulgur so zeleninou
Milujem tento recept na zeleninový bulgur. Je to jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré je plné chuti a výživových hodnôt. Je ideálny ako rýchly obed.
Ingrediencie
- 1 Pohár bulgur
- 2 šálky Vývar
- 2 Lyžice Olivový olej
- 1 Cibuľa
- 2 klinčeky Cesnak
- 1 papriky
- 1 cuketa
- 1 ks mrkva
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Bulgur prepláchnite pod studenou vodou a nechajte ho napučať vo vývare podľa pokynov na obale. Je to dôležité, bulgur by mal zostať mäkký, ale nie kašovitý.
Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej a na miernom ohni opečte cibuľu a cesnak do zlatista.
Do panvice pridajte ostatnú zeleninu (papriku, cuketu, mrkvu) a smažte, kým zelenina nezmäkne. Dbajte na to, aby zelenina zostala chrumkavá, nesmie byť úplne uvarená do mäkka.
Bulgur naposledy prepláchnite a pridajte do panvice so zeleninou. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Nechajte všetko spolu dusiť na miernom ohni 5 minút, aby sa chute spojili.
Bulgur na tanieri posypte petržlenovou vňaťou.