REKLAMA
Celozrnné špagety so šošovicovou omáčkou
Recept vhodný aj pre vegetariánov (ak vynecháme syr, tak aj pre vegánov). :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 hrnček červená šošovica
- 1 konzerva lúpané rajčiny
- 1 ks paradajkový pretlak
- 100 g hnedé šampiňóny
- Čili
- soľ
- korenie
- parmezán
- vegánsky parmesan (strúhaný)
- celozrnné špagety
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Uvaríme si špagety vo vriacej osolenej vode.
2. Krok
Na panvičke na troške olivového oleja orestujeme šalotku, pridáme šampiňóny. Tie osolíme a okoreníme. Pridáme na ne aj čili.
3. Krok
Keď sú opražené do zlatista, pridáme šošovicu (tú sme si dopredu uvarili podľa postupu na obale). Pridáme pretlak a lúpané paradajky (môžeme aj čerstvé).
4. Krok
Necháme prevrieť. Dochutíme a pridáme parmezán alebo vegánsky parmezán.
5. Krok
Nech sa páči, bielkovinová bomba na obed. :)