Zdroj: Canva
Černicový koláč so želatínou
Recept na nepečený černicový koláč so želatínou a mascarpone plnkou.
Ingrediencie
Cesto a krém:
- 200 g čerstvých čučoriedok
- 100 g cukru
- 3 Lyžice vody
- 10 g želatíny
- 500 g mascarpone
- 150 g sušienok
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
Želatínová vrstva:
- 1 dl prepasírované černice
- 4 dl voda
- 2 pl práškový cukor
- 1 balenie práškováželatína
Najnovšie letáky
Postup
V mixéri rozmixujeme sušienky na drobno a zmiešame ich s roztopeným maslom. Touto zmesou vystelieme dno formy a dáme ju stuhnúť do chladničky.
Želatínu namočíme podľa návodu na obale. Kým nabobtná, pripravíme černicový krém.
Čučoriedky, cukor a vodu varíme na miernom ohni asi 5 minút, kým nevznikne hustý džem.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vychladnutým džemom z černíc. Potom primiešame želatínu a všetko dobre premiešame.
Celú zmes vylejeme na sušienkový základ.
Želatína - černice rozmixujeme s trochou vody, prepasírujeme ich a vodu dolejeme do 500 ml. Želatínu dosypeme do zmesi.
Keď želatína začína tuhnúť vylejeme ju na krém a koláč necháme poriadne vytuhnúť v chladničke.
Pred podávaním ho môžeme dozdobiť šľahačkou a bubuľkami černíc.