REKLAMA
Zdroj: Canva
Najlepšie pečené údené koleno - recept
Pomaly pečené bravčové koleno
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 ks bravčové údené koleno
- soľ
- 1 ks Cibuľa
- 5 ks celé nové korenie
- 5 ks celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- 2 strúčiky cesnak
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Ako prvé si koleno uvaríme. Do hrnca dáme približne 1 liter vody, tú si osolíme, dáme korenie, bobkový list, cesnaky a celú cibuľu.
2. Krok
Koleno si očistíme a nakrojíme miestami až ku kosti. Zviažeme špagátikom a dáme variť do pripravenej vriacej vody cca 45 minút.
3. Krok
Uvarené koleno si preložíme do pekáča. Potrieme olejom, podlejeme cca 200ml vody a dáme piecť pomaly do rúry do chrumkava. Občas koleno prelievame výpekom.