REKLAMA
Černohorské rezne
Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku si udržia svoju šťavnatosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 3 kus kuracie prsia
- 5 polievková lyžica múka
- 5 kus vajce
- slnečnicový olej
- soľ a korenie
- mletá paprika - sladká
- mix sušených byliniek
- 1 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie prsia si umyjeme, usušíme a nakrájame na tenšie rezne. Rezne vyklepeme z oboch strán a ochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou a bylinkami podľa chuti. Takto pripravené rezne obalíme v troche hladkej múky.
2. Krok
Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle na pyré. Pridáme jedno celé vajíčko, prelistovaný cesnak a asi 3 kopcovité lyžice hladkej múky. Poriadne premiešame na konzistenciu hustejšej kaše, v ktorej rezne obalíme.
3. Krok
Rozohrejeme si slnečnicový olej v panvici. V horúcom oleji postupne osmažíme rezne do hnedej farby. Necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke.