REKLAMA
Cesnakovo-smotanové slimáky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-cesto
- 400 g špaldovej hladkej múky
- 200 ml vlažného mlieka
- 20 g droždia
- 60 g roztopeného masla
- 2 čl himalajskej soli
- 1 čl trstinového cukru
- vajíčko na potretie trocha masla
- lanové
- sezamové semiačka
-plnka
- 4 pl kyslej smotany
- 60 g mozzarella light
- 3 väčšie strúčiky cesnaku
- trocha soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Spravíme si kvások,do 50ml vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrvíme droždie
2. Krok
Do misky pridáme všetky suroviny na cesto s kváskom a zamiesime cesto ktoré dáme kysnúť na 1hod.
3. Krok
Spravíme si plnku do smotany nastrúhame mozzarellu s cesnakom a pridáme trocha soli
4. Krok
Nakysnuté cesto rozvalkáme,potrieme plnkou,nakrájame na cca 2 cm pásiky a zarolujeme
5. Krok
Plech na pečenie potrieme maslom a preložíme slimákov ktorých potrieme roztopeným maslom aby sa nám nezlepili,kým sa nám zohreje rúra na 180’ prikryjeme utierkou a necháme kysnúť
6. Krok
Potom ich potrieme vajíčkom,posypeme a vložíme do vyhriatej rúry pečieme cca 30min.