Cestovinový šalát
Milujem tento fantastický cestovinový šalát. Dá sa urobiť na milión spôsobov a vždy chutí skvele, či s halloumi, balkánskym syrom alebo grilovaným mäskom.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g cestoviny farfalle
- 1 kus halloumi
- 1 pack balkánsky syr
- grécke čierne olivy
- cherry paradajky
- sušené paradajky
- rukola
- cuketa
Zálievka na šalát
- šťava z citróna/ limetky
- mleté čierne korenie
- čerstvé byliny
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny si dáme variť do vriacej vody. Ja som použila polovicu balíka. Zatiaľ si pripravíme zvyšné suroviny. Umyté paradajky a polovicu cukety si nakrájame na veľkosť sústa. Olivy krájame na polovicu a sušené paradajky na drobné kúsky. Rukolu si prepláchneme a poriadne scedíme vodu. Nakrájanú cuketu si krátko opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja.
Keď sú farfalle uvarené al dente, scedíme ich a pripravíme do servírovacej misy.
Pridáme nakrájanú zeleninu. Na zohriatu panvicu dáme trošku olivového oleja a z oboch strán opečieme halloumi.
Cestovinový šalát so zeleninou premiešame a pridáme opečené haloumi. Ja som pridala ešte aj balkánsky syr, nakrájaný na kocky, ale výber je na vás podľa chuti.
Zálievku si pripravíme zmiešaním šťavy z polovice limety alebo citróna, štipky čierneho korenia, lyžice olivového oleja (ja som použila olej, v ktorom boli namarinované sušené paradajky) a k tomu hrsť čerstvých byliniek. Skombinovala som petržlenovú vňať, medovku a tymian.
Šalát zalejeme zálievkou, premiešame a môžeme vychutnávať :-)