Zdroj: alely from Getty Images
Cestoviny s baklažánom a paradajkami
Tieto cestoviny s baklažánom a paradajkami varievam na obed alebo večeru, keď chcem niečo ľahké a zdravé.
Ingrediencie
- 200 g cestovín
- 2 baklažány
- 4 ks paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie
- sušené bylinky (bazalka, oregano)
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si predhrejete rúru na 200°C. Baklažány nakrájajte na kocky a paradajky rozpolte na polovicu (ak sú väčšie, pokrájajte ich na menšie kúsky). Dajte ich na plech, posypte troškou soli a korenia a prelejte olivovým olejom. Vložte ich do rúry a nechajte piecť približne 35 - 40 minút.
Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Osobne zvyknem povariť cestoviny o minútu menej, než je v návode, aby boli \al dente\ Potom ich scedím, ale nechám trochu vody na ich premiešanie s omáčkou.
Keď sú baklažány a paradajky hotové, preložte ich do panvice, pridajte pretlačený cesnak, bylinky a trochu vody z cestovín. Pridajte cestoviny a všetko premiešajte.
Ak chcete, môžete jedlo posypať strúhaným parmezánom a podávať.