Zdroj: Canva
Cestoviny s kuracím mäsom a smotanou
Cestoviny Alfredo s kuracím mäsom
Ingrediencie
- 900 g kuracie prsia
- 350 g cestoviny fettuccine
- 450 g huba
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 450 ml mlieko
- 400 ml šľahačka
- 80 g parmezán
- 1 pl maslo
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme.
Šampiňóny očistíme a pokrájame na hrubšie plátky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobno. Kuracie prsia si nakrájame na väčšie "rezance".
Na panvici rozhorúčime malé množstvo olivového oleja a opekáme na ňom kuracie mäso - približne 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a na teplom mieste dáme bokom.
Do tej istej panvice dáme trošku olivového oleja a maslo, ktoré necháme roztopiť. Pridáme cibuľku, opečieme do zlatista.
Pridáme šampiňóny, premiešame a opekáme približne 8 minút. Občas premiešame. Následne pridáme cesnak, premiešame a opečieme.
Prilejeme mlieko a smotanu na šľahanie, strúhaný parmezán, premiešame a varíme 10 minút.
Po desiatich minútach pridáme kuracie mäso a posekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie na dochutenie. Pridáme aj cestoviny a všetko spolu dobre premiešame.
Spolu krátko povaríme. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 až 20 minút odležať.
Odležané cestoviny s mäsom ešte raz dobre premiešame. Môžeme podávať posypané strúhaným parmezánom a posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !