REKLAMA
Cestoviny s kyslou smotanou
Recept na výborné zapekané cestoviny s kuracím mäsom a kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g cestovín
- 500 g kuracieho mäsa
- 200 ml kyslej smotany
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g tvrdého syra
- soľ a čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cestoviny uvarte v slanej vode podľa návodu na obale, potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou.
2. Krok
Kuracie mäso pokrájajte na menšie kúsky a opražte na panvici na oleji so soľou a čiernym korením.
3. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno a pridajte k mäsu. Opražte ich spolu, kým nebudú mäkké.
4. Krok
Pridajte kyslú smotanu a dajte ju variť na slabom ohni asi 5 minút.
5. Krok
V miske zmiešajte cestoviny s mäsom a kyslou smotanou a preložte ich do zapekacej misy.
6. Krok
Na vrch nastrúhajte syr a pečte v rúre vyhriatej na 200°C asi 20 minút, kým nebude syr pekne zlatohnedý a roztopený.
7. Krok
Nechajte chvíľu vychladnúť a potom servírujte.