Zdroj: Uladzimir Zgurski from Canva
Cestoviny s lososom a rukolou
Cestoviny s lososom a rukolou je klasika, ktorou nič nepokazíte a všetci budú spokojní. Hodí sa rovnako na obed aj večeru.
Ingrediencie
- 350 g cestovín
- 350 g lososa
- 200 g rukoly
- 150 g rímskej zelene
- 4 Lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci uvarte vodu pre cestoviny. Ak chcete, môžete pridať trochu olivového oleja do vriacej vody, aby sa cestoviny nelepili.
Cestoviny varíme podľa návodu na balení. Ja ich mám najradšej al dente.
Kým sa cestoviny varia, lososa nakrájame na menšie kúsky a osolíme. Wok panvicu predhrejeme, pridáme olej a lososa na nej opečieme z oboch strán, čo trvá približne 5 minút.
Opečeného lososa vyberieme a na tej istej panvici orestujeme pretlačený cesnak, kým nezmení farbu. Potom pridáme rukolu a kúsky lososa a premiešame.
Cestoviny scedíme, vložíme do panvice s lososom a rukolou a všetko spolu premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.