Zdroj: Pixabay: angelorosa
Cestoviny s mletým mäsom
Zapekané jedlá sú obľúbené u mnohých a v našej rodine nie sme výnimkou. Milujeme verziu s mletým mäsom, preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o recept. Dúfam, že bude pre vás rovnako obľúbený ako pre nás v rodine!
Ingrediencie
- 500 g cestoviny
- 500 g Mleté mäso (hovädzie alebo bravčové)
- 2 Hlava Cibuľa
- 2 polievková lyžica olej
- 1 polievková lyžica červená paprika
- 1 polievková lyžica majoránka
- 2 strúčik cesnak
- 1 l kyslá smotana
- 200 g Syr
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
PRÍPRAVA: Pripravte si všetky ingrediencie a nezabudnite, že tajomstvom úspešného varenia je dôkladná príprava.
Cestoviny uvarte v osolenej vode a potom ich sceďte. Je dôležité, aby neboli príliš mäkké, pretože v rúre zmäknú.
Na oleji orestujte cibuľu, pridajte cesnak a mleté mäso. Mäso vždy dôkladne premiešajte, aby sa nezlepilo.
K mletému mäsu pridajte všetky koreniny a podľa chuti osoľte a okoreňte. Nezabudnite, že dobré korenie je nevyhnutné.
PODÁVANIE: Hlbokú zapekaciu misu vymažte tukom, rozložte do nej polovicu cesta, navrstvite naň mäsový nákyp, potom zvyšok cesta a posypte kyslou smotanou a strúhaným syrom.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch, kým vrch nie je pekne zlatohnedý. Dôležité je položiť panvicu na dno, aby sa vrch nepripálil.