REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vlx5kbVccZF6GOQbHtlJ/489b8db3345fbf16b80775b84e70ea.jpeg)
Cestoviny s paradajkami a olivami
Jednoduchý a chutný tip na rýchly obed či večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 250 gr cestoviny
- 1 ks žltá cibuľa
- 6 ks cherry paradajky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- olivy zelené krájané
- cukor
- olivový olej
- soľ a korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme paradajky, asi lyžicu cukru a za hrsť krájaných zelených olív. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme cca 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vlx5kbVccZF6GOQbHtlJ/ee370a5642a3b7f6a1816ae2f44f88.jpeg)
2. Krok
Medzitým si uvaríme cestoviny (tagliatelle alebo penne) podľa návodu. Z vody si odoberieme tak za naberaču, uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Zľahka premiešame, môžeme podliať scedenou vodou, necháme prevrieť a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vlx5kbVccZF6GOQbHtlJ/a6530c17f61e95b50c2a87176b1ca0.jpeg)
3. Krok
Pri servírovaní posypeme cestoviny nastrúhaným syrom typu grana padano. Dobrú chuť.😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vlx5kbVccZF6GOQbHtlJ/191e67b2064c8f12c0752a99875f63.jpeg)