REKLAMA
Cestoviny s paradajkami a olivami
Jednoduchý a chutný tip na rýchly obed či večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 250 gr cestoviny
- 1 ks žltá cibuľa
- 6 ks cherry paradajky
- 3 ks strúčiky cesnaku
- olivy zelené krájané
- cukor
- olivový olej
- soľ a korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme paradajky, asi lyžicu cukru a za hrsť krájaných zelených olív. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme cca 30 minút.
2. Krok
Medzitým si uvaríme cestoviny (tagliatelle alebo penne) podľa návodu. Z vody si odoberieme tak za naberaču, uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Zľahka premiešame, môžeme podliať scedenou vodou, necháme prevrieť a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
3. Krok
Pri servírovaní posypeme cestoviny nastrúhaným syrom typu grana padano. Dobrú chuť.😋