Cheescake brownie
Cheescake brownie
Ingrediencie
Cesto
- 200 g kvalitná čokoláda na varenie
- 250 g maslo
- 4 ks vajce
- 235 g kryštálový cukor
- 200 g hladká múka
- 40 g kakao
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- 250 g krémový syr
- 2 ks vajcia
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vanilínový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh s krémovým syrom, pridáme vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom. Dobre zamiešame a odložíme na stranu.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme trocha vychladnúť. Kakao s múkou preosejeme.
K vychladnutej čokoláde dodáme najprv cukor , potom vajcia a nakoniec múku s kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame, aby sme nemali hrudky.
Pripravíme si vymastenú formu s priemerom 26 cm . Do nej vylejeme 2/3 tmavej hmoty. Na to nanesieme tvarohovú plnku a nakoniec lyžicou rovnomerne poukladáme zvyšnú 1/3 čokoládovej hmoty. Vidličkou alebo špilkou zľahka “počmárame” po povrchu koláčika a dáme piecť na 165 C na 35 min. (závisí od rúry a treba si to kontrolovať) . Keďže je to brownie, má byť trochu “mokrý” vo vnútri, tak pozor aby sa neprepiekol.