Cheesecake brownie torta
Oblúbené spojenie brownie a cheesecake
Ingrediencie
Cesto
- 150 g hladká múka
- 40 g holandské kakao
- 1⁄2 balík kypriaci prášok
- štipka soľ
- 3 vajce
- 150 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 120 g maslo
- kvapky vanilkový extrakt
Krémová časť
- 600 g krémový syr philadelphia
- lučiny
- 3 vajce
- 150 g kryštálový cukor
- vanilkový extrakt
Na potretie
- 300 g kyslá smotana
- 4 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si formu s priemerom 26 cm. Na dno dáme papier na pečenie a boky vymastíme maslom.
Múku, kakao, prášok do pečiva a soľ spolu preosejeme.
V druhej miske do penista mixérom vyšľaháme vanilínový, kryštálový cukor a vajcia. Následne pridáme vanilínový extrakt a zmäknuté maslo. Miešame mixérom ďalej, kým sa maslo nespojí s penou ( nevadí, ak ostanú menšie hrudky masla v ceste). Nakoniec pridáme preosiate práškové suroviny a opatrne ich zapracujeme. Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť na 180 C na 12-15 min. Cesto sa neupečie, ale len trochu zapečie aby sa potom cheesecake vrstva do neho neprepadla.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si krémovú časť. Krémový syr vymiešame s cukrom a vanilínovým extraktom. Postupne po jednom pridávame vajíčka za stáleho miešania.
Túto zmes nanesieme na trochu predpečený brownie korpus a vrátime do rúry a vrátime do rúry na 40 min. Teplotu znížime na 175C. Hotový bude ked sa cheesecake vrstva sfarbí trochu do žlta a kraje trošku stmavnú.
Hotový koláč necháme postáť 10-12 min a na to potom nanesieme kyslú smotanu vymiešanú s práškovým cukrom.
Necháme vychladnúť na izbovej teplote a nasleduje najťažšia časť…. Čakanie.
Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4-5 hodín.