Chrumkavé opekané zemiaky
Skvelé a chrumkavé opekané zemiaky, na ktorých si pochutnáte.
Ingrediencie
- 6 malých praných zemiakov
- soľ a mleté čierne korenie
- 4 pl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnak
- 1 pl maslo
- Čerstvý alebo sušený tymián alebo rozmarín
Najnovšie letáky
Postup
Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu
Zemiaky dobre umyjeme, pretože ich budeme jesť aj so šupkou
Rozkrojíme ich napoly a hodíme do dobre osolenej vriacej vody
Prikryjeme pokrievkou a varíme 5-7 minút (test - nožíkom sa musia dať ľahko prepichnúť)
Zemiaky scedíme cez sitko do iného hrnca, a necháme ich v sitku sedieť nad parou ešte pár minút
Do veľkej panvice nalejeme olivový olej a zemiaky vložíme plochou stranou nadol
Osolíme, okoreníme a opekáme ich kým nebudú pekne hnedé chrumkavé
Potom pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a zemiaky pootáčame na stranu so šupkou
Pridáme maslo a rozmarín/tymian a necháme ešte chvíľu opiecť, tak aby sa nám cesnak ani bylinky nespálili
Podávame ako prílohu
Toto je dobrota mňam