Zdroj: Pixabay: platinumproperties1
Chrumkavé plnené tacos s baklažánom
Baklažán s mexickým korením slúži ako dokonalá náhrada mäsa vo vegetariánskych tacos. Odporúčam vyskúšať!
Ingrediencie
- 2 Stredne veľké baklažány
- 1 pohár nakrájaných paradajok
- 1 Nadrobno nakrájanú cibuľu
- 1 Nadrobno nakrájaná zelená paprika
- 2 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 čajová lyžička limetková štava
- 1 čajová lyžička kmín
- 1 čajová lyžička paprika
- 1 čajová lyžička chilli prášok
- soľ a korenie podľa chuti
- 8 Malé kukuričné tortilly
- 1 pohár Drvený šalát
- 1⁄2 pohár Strúhaný syr (nepovinné)
- 2 pl olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 200 stupňov C. Kým sa zohrieva, nakrájajte baklažány na malé kocky. Kocky baklažánu navrstvite na plech a pokvapkajte olivovým olejom. Hojne posypte soľou, korením a korením - rascou, paprikou a chilli. Dobre premiešajte a pečte asi 20 minút, alebo kým baklažán nezozlátne a nezmäkne.
Kým sa baklažán pečie, môžete si pripraviť taco náplň. Na veľkej panvici na strednom ohni orestujte cibuľu, zelenú papriku a cesnak. Tu je tip: varte ich, kým nezmäknú, aby boli trochu chrumkavé, zvyčajne asi 5 minút. Potom vmiešajte nakrájané paradajky a zmes poduste. Tým sa nielen zintenzívnia chute, ale vznikne aj výdatnejšia náplň.
Keď sú baklažány opečené, pridajte ich do zmesi na panvici. Vmiešajte limetkovú šťavu, aby ste získali štipľavý punc, ktorý krásne vyváži chute. Náplň je teraz pripravená.
Tortilly zohrejte na suchej panvici na stredne silnom ohni asi 30 sekúnd z každej strany. Rovnomerne rozdeľte baklažánovú náplň na tortilly, posypte ich strúhaným syrom. Baklažánové tacos podávajte horúce a vychutnajte si ich!