Zdroj: Pixabay
Chrumkavý šalát z kapusty, brusníc a quinoy s dresingom
Prijmite dokonalý prínos zdravia, chuti a chrumkavosti s lákavou miskou šalátu z kapusty a quinoy. Vďaka neuveriteľnej zmesi zeleniny, orechov a štipľavej zálievke z vinaigrette je to sýte jedlo na obed aj večeru. Skvelý šalát pre všetkých, ktorí chcú jedlo, ktoré je skutočne dobré pre brucho a dušu.
Ingrediencie
Zloženie:
- 2 poháre vody
- 1 pohár Quinoa (opláchnutá a scedená)
- 1 zväzok Kapusta (stredná stonka odrezaná, listy nakrájané na tenké plátky)
- 1 Avokádo (olúpané, zbavené kôstok a nakrájané na kocky)
- 1 pint Cherry paradajky (rozpolené)
- 1⁄2 červená cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 1⁄2 pohár Nasekané mandle
- 1⁄2 pohár Brusnice (sušené)
- 0.3 pohár Syrové omrvinky
Na obliekanie:
- 1⁄4 pohár olivový olej
- 2 pl citrónová šťava
- 2 pl dijonská horčica
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte quinou, prikryte a znížte teplotu na 15 minút, kým sa voda nevstrebe. Nechajte ju vychladnúť.
Vo veľkej šalátovej mise zmiešajte nakrájanú kapustu, avokádo nakrájané na kocky, paradajky nakrájané na polovice, červenú cibuľu nakrájanú na kocky, nasekané mandle, brusnice a nadrobený modrý syr.
Na prípravu dresingu vyšľahajte v malej miske olivový olej, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu, soľ a korenie.
Vychladnutú quinou pridajte do šalátovej zmesi.
Šalát zalejte dresingom a dobre premiešajte, aby sa rovnomerne pokryl.
Pred podávaním nechajte šalát asi 15 minút odležať. Kapusta tak zmäkne a absorbuje zálievku. Podávajte a vychutnajte si ho!