REKLAMA

Cícerový paprikáš s mrkvou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 konzerva cíceru 250g Pridané do
  • 2 väčšie mrkvy 200 g Pridané do
  • 600 ml zeleninového vývaru Pridané do
  • 100 ml mandľovej sójovej smotany Pridané do
  • 1 cibuľa Biela Pridané do
  • 1 čl mletej údenej papriky Pridané do
  • 1 pl mletej sladkej papriky Pridané do
  • 12 pl repkového oleja Pridané do
  • 2 čl hladkej múky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

V hlbšej panvici na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

2. Krok

Pridáme k nej údenú papriku, sladkú papriku, mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska a všetko spolu premiešame a krátko opečieme.

3. Krok

Následne prilejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým mrkva nie je takmer mäkká.

4. Krok

Cícer z plechovky prepláchneme studenou vodou, scedíme ho a približne 2/3 cíceru pridáme do panvice. Zvyšný cícer rozmixujeme s troškou vody na kašu, ktorú vmiešame do paprikášu (tým sa nám paprikáš zahustí).

5. Krok

Ďalej do paprikášu vlejeme smotanu, dochutíme ho soľou, korením a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody.

6. Krok

Paprikáš ešte necháme prevrieť a podávame ho s haluškami/cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4819 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Večera

4539 receptov

Na panvici

1236 receptov