REKLAMA
Cícerový paprikáš s mrkvou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 konzerva cíceru 250g
- 2 väčšie mrkvy 200 g
- 600 ml zeleninového vývaru
- 100 ml mandľovej sójovej smotany
- 1 cibuľa Biela
- 1 čl mletej údenej papriky
- 1 pl mletej sladkej papriky
- 1⁄2 pl repkového oleja
- 2 čl hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
V hlbšej panvici na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
2. Krok
Pridáme k nej údenú papriku, sladkú papriku, mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska a všetko spolu premiešame a krátko opečieme.
3. Krok
Následne prilejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým mrkva nie je takmer mäkká.
4. Krok
Cícer z plechovky prepláchneme studenou vodou, scedíme ho a približne 2/3 cíceru pridáme do panvice. Zvyšný cícer rozmixujeme s troškou vody na kašu, ktorú vmiešame do paprikášu (tým sa nám paprikáš zahustí).
5. Krok
Ďalej do paprikášu vlejeme smotanu, dochutíme ho soľou, korením a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody.
6. Krok
Paprikáš ešte necháme prevrieť a podávame ho s haluškami/cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.